COFFEE AND TEA Bulgaria - Специализирано издание за кафе и чай
Специализирано издание за кафе и чай

КАК СОБСТВЕНИЦИТЕ И УПРАВИТЕЛИТЕ НА ЗАВЕДЕНИЯ ИЗБИРАТ КАФЕТО

ИНТЕРВЮ С ЛОРА МИЛАНОВА –

УПРАВИТЕЛ НА ТНЕ BOOKIES

ИНТЕРВЮ С ЛОРА МИЛАНОВАВизитка:

Име: Лора Миланова

Професия: счетоводител (по образование), по настоящем е управител на заведение

Месторабота: Тhe Bookies

Стаж в областта: в бранша е от 7 години

C&T Според наблюденията ви кои са най-предпочитаните марки кафе от българина?

Lavazza и Nova Brazilia.

C&T Забелязва ли се влечение към висококачествените и утвърдени марки кафе?

Само сред определени слоеве на обществото, тъй като кафето е с масово потребление, независимо от пол, професия и т.н. Съответно по-заможните и образовани хора предпочитат по-висококачествени марки!

C&T Какво кафе използвате за направата на напитките във Вашето заведение?

JacobsMastro Lorenzo.

C&T Как се насочихте към даденото кафе?

Харесва ми като аромат, интензивност на вкуса и това, че е 100 % Арабика. В допълнение не е особено популярно, което определено не се дължи на вкусовите му качества и идеално се вписва в идеята за нещо специално и различно.

C&T Търсили ли сте кафета с по-различен пазарен дял, но също качествени или директно се насочихте към дадената марка?

Фирмата производител на кафето – Jacobs – сама по себе си е голяма компания. Нейното Mastro Lorenzo обаче е бутиково кафе, което е с по-малък пазарен дял в сравнение с останалите й марки.

C&T Имате ли подписан договор с определена кафе компания и какви преимущества ви дава той?

Да, имаме! Преимуществата са сервизно обслужване на предоставеното оборудване, доставка на място и др.

C&T Договорът включва ли предоставянето на специално оборудване (кафемашина, мелачка и пр.) и рекламни материали?

Да.

C&T Персоналът преминава ли през специално обучение и ако да, кой го провежда – Вие или фирмата, с която сте подписали договор за доставка на кафе?

Да, провеждам го аз, на първо място като задължителен инструктаж за работа с машини и не на последно – като технология и тънкости на приготвянето на еспресо.

C&T Обвързването с определена марка кафе може ли в даден момент да донесе негативи за самото заведение?

Може би, ако определената марка кафе не е предпочитана от клиентите, а ние сме се обвързали с нея...

C&T С какво големите кафе компании успяват да се наложат и да се превърнат в символ на качество?

С добри практики и реклама!

C&T Турско, еспресо или филтърно кафе – кое от тях се приготвя във вашето заведение?

Еспресо.

C&T Както знаем, без качествено кафе, подходящо оборудване и умели баристи не може да се направи добра напитка. Вие какво бихте казали?

Добра напитка може би, но не и еспресо. J

C&T Каква оценка ще дадете на тези три показателя по отношение на Вашето заведение?

Положителна! Всеки е добре дошъл, да изпие чаша ароматно Mastro Lorenzo в Тhe Bookies!

Реклама











Анкета

От къде научихте за нас?